nieuws

"Vergunning monstertruck Haaksbergen had nooit verleend mogen worden"

Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen
Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen © Persbureau GinoPress
De vergunning voor de show met een monstertruck in Haaksbergen had nooit verleend mogen worden. Dat oordeelt de Commissie bezwaarschriften.
Drie van de zes bewaren zijn door de bezwarencommissie van de gemeente Haaksbergen ontvankelijk en gegrond verklaard. De bezwaren waren in eerste instantie door de gemeente afgewezen. Volgens de gemeente waren de bezwaarmakers geen belanghebbenden. Bij de bezwaren van drie slachtoffers oordeelt de commissie nu anders.
De commissie oordeelt hard over de burgemeester:
- Uw burgemeester had de gevraagde evenementenvergunning kunnen weigeren in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu (artikel 1:8 APV).
- Uw burgemeester heeft de gevraagde evenementenvergunning onvoldoende voorbereid.
- Uw burgemeester heeft niet overeenkomstig de Handreiking advisering veiligheid en gezondheid bij grootschalige publieksevenementen in Twente gehandeld bij de gevraagde evenementenvergunning.
- Uw burgemeester heeft onvoldoende de belangen van de aanvraagster van de vergunning afgewogen tegen de belangen van de bezoekers van het evenement.
- Uw burgemeester heeft geen adequate en goed te handhaven veiligheidsvoorschriften voor de bezoekers van het evenement aan de evenementenvergunning verbonden.

Advies commissie

De commissie adviseert de verleende evenementenvergunning te herroepen en de gevraagde evenementenvergunning te weigeren. De gemeente moet nu opnieuw een besluit nemen over de bezwaren en daarbij rekening houden met het advies van de commissie. Dat gebeurt voor 10 maart. Tot die tijd doet de gemeente geen mededelingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.