nieuws

Vanaf vrijdag weer betalen voor parkeren in Kampen

Parkeren bij Van Heutszkazerne in Kampen niet meer gratis
Parkeren bij Van Heutszkazerne in Kampen niet meer gratis © RTV Oost
De problemen met de software van de parkeerautomaten in de binnenstad van Kampen zijn opgelost. De parkeerautomaten functioneren weer naar behoren. Dit houdt in dat bezoekers van de binnenstad met ingang van komende vrijdag weer moeten betalen voor een parkeerkaartje.
De slechte verlichting van het toetsenbord van enkele automaten in de avonduren is nog niet verholpen. Om die reden is het na 18.00 uur ’s avonds nog steeds gratis parkeren in Kampen.
Sinds december vorig jaar besloot de gemeente Kampen om tijdelijk geen parkeergelden te heffen vanwege technische problemen. Er zat overgevoeligheid bij toetsen en sensoren in de parkeerautomaten, waardoor er problemen ontstonden bij het doen van transacties bij de parkeerautomaten. Zo werden bijvoorbeeld verkeerde bedragen getoond en werden tickets zonder acceptatie geprint.

Parkeerautomaten zijn uitvoerig getest

De afgelopen periode heeft de leverancier van de automaten gewerkt aan de oplossing van de softwareproblemen. Dit heeft veel tijd gekost, omdat de automaten kampten met verschillende technische problemen. De automaten zijn de afgelopen tijd uitgebreid getest door de gemeente. Nu de automaten weer goed functioneren, komt er een sticker op dat het betaald parkeren met ingang van vrijdag 20 februari weer van kracht is.
Wethouder Meijering: "Ik ben blij dat alle problemen eindelijk verholpen zijn en de parkeerautomaten weer naar behoren functioneren. We houden uiteraard de komende tijd goed in de gaten of de apparaten storingsvrij blijven. Daarnaast werken we aan een adequate oplossing voor de verlichting van het toetsenbord bij enkele automaten."

Vergunninghouders krijgen compensatie

De wethouder erkent dat de vergunninghouders hinder ondervonden hebben van het gratis parkeren in de binnenstad. Alle vergunninghouders worden gecompenseerd over een periode van drie maanden. Zij worden per brief geïnformeerd over de compensatie.
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari wordt er nog soepel omgegaan met de handhaving van het parkeerregime. Vanaf maandag 23 februari wordt er weer gewoon gehandhaafd en dus bekeurd bij onbetaald parkeren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.