nieuws

Opa uit Enschede vrijgesproken van ontucht met kleindochter, bewijs ontbreekt

Vrijspraak voor opa
Vrijspraak voor opa © RTV Oost / Rogier van den Berg
De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen een Enschedese opa, maar de rechtbank in Almelo vindt ontucht met een kleindochter niet bewezen en sprak de man vrij.
De 62-jarige opa werd ervan verdacht dat hij zijn kleindochter tijdens logeerpartijtjes in 2012 en 2013 heeft betast, maar hij heeft altijd ontkend. De man vertelde de rechters wel dat zijn kleindochter een keer bij hem in bed heeft geslapen omdat ze op de bank niet in slaap kon komen, maar er was niks gebeurd. 

Moeilijk om voldoende bewijs te krijgen

Tijdens de behandeling van de strafzaak gaf de officier van justitie al aan dat het in zaken als deze altijd moeilijk is om tot voldoende bewijs te komen. "Er zijn maar zelden getuigen bij."
In het vonnis zegt de rechtbank dat er inderdaad alleen maar een verklaring is van het meisje. Verdere verklaringen zijn er wel, maar die zijn van familieleden en kennissen van de moeder. Hun verklaringen zijn afgeleid van die van het meisje. Er is dan ook te weinig bewijs voor een veroordeling.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.