nieuws

Lelijkste plek van Nederland in Enschede verdwijnt met bouw winkelcentrum Stokhorst

Bouw winkelcentrum van start
Bouw winkelcentrum van start © RTV Oost
Na jaren van tegenslag en wachten begint vrijdag de bouw van winkelcentrum Stokhorst in Enschede, tot grote opluchting van de wijkbewoners, wijkraad en gemeente. De plek werd drie jaar geleden verkozen tot 'Lelijkste plek van Nederland'.
Vanaf vrijdag komt daar een eind aan. Een nieuwe projectontwikkelaar bouwt er een nieuwe supermarkt en 56 appartementen, blok A. In een ander bouwblok, blok C, komt ook een supermarkt met appartementen erboven. Voor de invulling daarvan zijn de onderhandelingen nog in volle gang. Tussen beide bouwblokken is nu een overdekte winkelpassage. Die wordt gerenoveerd. Wat er met de leegstaande C1000 gebeurt is nog onduidelijk.

Kale vlakte

Er is jarenlang gesteggeld over het winkelcentrum. De vorige projectontwikkelaar wilde er pas bouwen al er voldoende appartementen waren verkocht, maar de verkoop viel tegen. Wat overbleef was een kale zandvlakte en winkelpanden die hun aantrekkingskracht waren verloren en toenemende criminaliteit.
De gemeente kon niet anders doen dan afdwingen dat het braakliggende terrein ingezaaid zou worden met gras tot er nieuwe plannen zouden zijn. De nieuwe projectontwikkelaar Green Real Estate heeft die en voert ze uit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.