"Tik op vingers van Haaksbergen is genoegdoening voor slachtoffers monstertruck"

"Genoegdoening voor de nabestaanden, slachtoffers en toeschouwers." Dat is volgens letselschadespecialist Drost het allerbelangrijkste van het advies van de bezwarencommissie van de gemeente Haaksbergen. Die oordeelde dat de vergunning voor monstertruck in Haaksbergen nooit afgegeven had mogen worden.

De vergunning was onder meer onvoldoende voorbereid en er was te weinig aandacht voor de veiligheid van het publiek. Volgens de bezwarencommissie is de gemeente aansprakelijk voor de schade van de nabestaanden, slachtoffers en toeschouwers.

Fouten erkennen en excuses

Volgens letselschadespecialist Drost is voor de slachtoffers van belang dat ze gehoord zijn, dat er erkend wordt dat er een fout is gemaakt en dat er sorry wordt gezegd. Of dat laatste het geval is, ligt aan de burgemeester.

Die moet voor 10 maart een nieuw besluit nemen over de ingediende bezwaren en daarbij rekening houden met het advies van de commissie. Als hij bij zijn standpunten blijft dat de gemeente geen fouten heeft gemaakt, kunnen de bezwaarmakers naar de rechter.

Het advies van de commissie is ook gunstig voor de bestuurder van de monstertruck. Die werd tot nog toe als enige aansprakelijk gehouden voor het drama, maar een deel van de schade kan ook afgewenteld worden op de gemeente.

Deel dit artikel:

Reageren