Nieuws

Warm weekend voor de boeg: het grote genieten is al begonnen

Genieten op het water kan de komende dagen volop door het mooie weer
Genieten op het water kan de komende dagen volop door het mooie weer © RTV Oost
Vrijdagmiddag in de Kop van Overijssel: een warm weekend staat voor de deur en ook vandaag lopen de temperaturen alweer lekker op. Niks lekkerder om dan in een bootje, met een ijsje in de hand, over het water te scheren. Ook op andere plekken vermaakten mensen zich met het zomerweer.
Veel mensen genoten vandaag al van het mooie weer
Dat was onder meer te merken op het pontje tussen Zwartsluis en Genemuiden. Veel fietsers maakten vandaag de oversteek, zag ook de schipper van dienst. "Je ziet dat er meer fietsers onderweg zijn door het mooie weer. Maar wordt het nog veel warmer, bijvoorbeeld boven de dertig graden, dan zie je het aantal fietsers ook weer afnemen, want dan wordt het te heet om te fietsen."
Ik vind het wel gezellig, een beetje drukte
Serveerster
"Natuurlijk, het is mooi weer en dan ga je er even tussenuit", zegt een man uit IJsselmuiden. Een hoedje op het hoofd tegen de zon en lekker genieten. "We gaan een rondje fietsen in de omgeving van Giethoorn."
Op de terrassen in Zwartsluis liep het vanmiddag ook al aardig vol. "Je merkt inderdaad wel dat er veel meer toeristen naar Zwartsluis komen en dat het terras steeds voller wordt", zegt een serveerster. "Het weekend zit er aan te komen. Ik verwacht wel wat drukte." En werken met dat warme weer, hoe is dat dan? "Ik vind het wel gezellig, een beetje drukte. Dan is er nog wat te doen."

Zonnesteek en smog

Maar het is ook oppassen voor mensen die vandaag, maar zeker ook de komende dagen de zon opzoeken. Een zonnesteek en ook overlast door smog liggen op de loer. Wie wil weten hoe het de komende dagen gesteld is met de zonnekracht kan op onderstaand kaartje kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.