Nieuws

Bijzonder moment: Hengeloër door aartsbisschop in Utrecht tot priester gewijd

Priesterwijding Erik Rozeman
Priesterwijding Erik Rozeman © Aartsbisdom Utrecht
In november vorig jaar wijdde aartsbisschop van Utrecht kardinaal Wim Eijk Hengeloër Erik Rozeman tot diaken. Ruim een half jaar later troffen ze elkaar opnieuw in de Sint Catharinakathedraal in Utrecht. Vandaag wijdde de aartsbisschop Rozeman tot priester. Een bijzonder moment. Niet alleen voor Rozeman, maar ook voor het Aartsbisdom Utrecht: het komt niet vaak meer voor dat de kerk een nieuwe priester mag verwelkomen.
Speciaal voor de plechtigheid liet Rozemans familie een bus vol belangstellenden naar Utrecht rijden. Uit een eerder gepubliceerd bericht van het Aartsbisdom Utrecht blijkt dat de inmiddels 37-jarige Erik Rozeman tijdens een bedevaart naar Lourdes in 2012, tijdens een stil moment bij de Grot, ervoer dat de Heer hem riep. Een jaar later begon hij aan zijn priesteropleiding. Met als hoogtepunt de ceremonie van vandaag.

"Priesterwijding is een prachtig moment"

Pastoor Jurgen Jansen uit Delden was een van de aanwezigen bij de ceremonie. Hij werd zelf een jaar of twintig geleden tot priester gewijd. De priesterwijding is voor hem nog steeds een hoogtepunt in zijn leven. "Het is een weg die je aflegt. Je voelt je geroepen tot God. Dan stel je jezelf vragen: 'Kan ik dit, wil ik dit, is het mijn ware geluk om als priester in de Rooms-Katholieke kerk te dienen voor God en de mensen?'" Voor zowel Jansen als ook voor Rozeman bleek dat zo te zijn. "De priesterwijding is dan een prachtig moment. De voltooiing van de weg die je hebt afgelegd."
Priesterwijding Erik Rozeman
Priesterwijding Erik Rozeman © Aartsbisdom Utrecht

Eerste eredienst in geboortekerk

Morgen wordt opnieuw een bijzondere dag voor Rozeman. Dan mag hij zijn eerste eredienst houden in zijn geboortekerk, de Lambertusbasiliek in Hengelo. "Dit gebeurt vaker", zegt pastoor Jurgen Jansen. "Vaak ga je voor het eerst voor in de eucharistie daar waar je gedoopt bent of daar waar je je roeping hebt gekregen."
Erik Rozeman werd op 10 april 1985 geboren in Hengelo. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het Ariënsinstituut in Utrecht. Voordat hij daarmee begon, rondde hij de studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden af en werkte hij als jurist. Vorig jaar november werd hij gewijd tot diaken, vandaag tot priester. In die hoedanigheid gaat hij aan het werk in de parochie Ede Wageningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.