nieuws

IJsbaan Twente in Enschede heeft door storing nog te weinig ijs, boosheid bij schaatsers

IJsbaan Twente, dinsdagavond rond 21.00 uur
IJsbaan Twente, dinsdagavond rond 21.00 uur © IJsbaan Twente
IJsbaan Twente in Enschede is de gevolgen van een technische storing nog niet te boven. Door de storing gisteren is er te weinig ijs. Gaten worden gemarkeerd met pionnen.
Op de website meldt de ijsbaan dat de storing vanmorgen is verholpen en dat er vanaf vijf uur vanmiddag gewoon weer geschaatst kan worden. Dat kan tot op zeker hoogte. Tientallen mensen reden daar vanavond hun rondjes.
De KNSB Gewest Overijssel meldt op Facebook dat het bestuur van de baancommissie van de ijsbaan alle trainingen heeft afgelast, omdat er te weinig ijs is. "Helaas heeft IJsbaan Twente de zaken mooier voorgesteld dan ze waren", aldus het KNSB-gewest op Facebook.
De IJsbaan Twente spreekt dat tegen en zegt dat alleen het tweede uur is afgelast en in andere gevallen eerder wordt gedweild. "Er kan gewoon geschaatst worden!", aldus de ijsbaan op Twitter. 
Er kan dan wel geschaatst worden maar de toestand van het ijs is voor de schaatsers wel reden tot boosheid. Zij verwachtten een perfecte ijsvloer. Wanneer de ijsvloer weer dik genoeg is, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.