Nieuws

Ook in Vilsteren gaat het over stikstof: "Als wij omvallen, valt de hele keten om"

Ook op de boerenmarkt in Vilsteren gaat het over stikstof
Ook op de boerenmarkt in Vilsteren gaat het over stikstof © NOS
Op de boerenmarkt in Vilsteren, waar vandaag weer als vanouds producten van boeren uit de omgeving werden verkocht, zijn kraamhouders en bezoekers ook druk met de stikstofcrisis.
Onlangs maakte het kabinet bekend dat de stikstofuitstoot door de agrarische sector in Overijssel met 41 procent moet worden teruggedrongen, om de natuur een kans te geven om te herstellen. Rondom stikstofgevoelige natuurgebieden moet de uitstoot met zeventig moeten worden verminderd. Het einde dreigt voor vele boerenbedrijven.
Ook op de boerenmarkt in Vilsteren gaat het over stikstof
Op de boerenmarkt in Vilsteren leek het een hele rustige en gezellige zaterdag. Maar de gesprekken gingen zeker ook over stikstof.
"Wat wel eens vergeten wordt, is dat droge worst, een pak melk en een pak vla niet aan een boom groeien", zegt een van de aanwezigen tegen NOS. "Er wordt echt voor gezorgd door een boer. Als we dat negeren of wegstoppen, en allemaal inwisselen voor natuur, dan denk ik dat we met de verkeerde dingen bezig zijn."
Als wij omvallen, valt de hele keten om
Gerrie Kleene, voorzitter LTO Noord, afdeling Vechtdal

Desastreus

Geen of veel minder boerenbedrijven, dat zou desastreus zijn voor Vilsteren, denkt Gerrie Kleene, voorzitter van LTO Noord, afdeling Vechtdal. "Aan onze bedrijven hangt de voederleverancier, de afnemer van de producten, de winkels. We zijn zoveel groter dan alleen maar ons agrarisch bedrijf. Als wij omvallen, valt de hele keten om."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.