Amateurvoetbal

Nacompetitie zondag: promotie voor Achilles'12, Reutum, Fleringen, Manderveen en IJhorst

Het was een middag met veel beslissingen in het amateurvoetbal, dat er na volgende week helemaal op zit. Hieronder de resultaten van de Overijsselse clubs.
Heino plaatste zich voor de finale om promotie naar de Hoofdklasse. Het won thuis van Minor. Lees hier het volledige bericht.

Promotie Achilles'12

Achilles'12 promoveerde naar de 1e klasse. Het won in Warnsveld de finale van Union met 3-1. Belangrijke man aan de kant van Achilles'12 was Jorik Weierink met twee doelpunten. Achilles'12 maakt de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal, en komt komend seizoen uit in de eerste klasse op zaterdag.
Samenvatting Achilles'12-Union

Ook Reutum viert feest

Reutum was tijdens de finale in Hengelo de betere van Avanti Wilskracht en promoveert daardoor naar de 2e klasse. Avanti blijft nog een jaar derdeklasser.
Feest voor jong en oud bij Reutum
Feest voor jong en oud bij Reutum © VV Reutum

Fleringen stapje hogerop

Promotie was er ook voor Fleringen. Die ploeg speelt komend seizoen in de 3e klasse na een zege op Delden in Saasveld. La Première verloor in Winterswijk van Dinxperlo en blijft in de 4e klasse. USV won vorige week de eerste wedstrijd in de finale van Schoonebeek, maar verloor vanmiddag en daar moesten strafschoppen de beslissing brengen. Schoonbeek won en daardoor degradeert USV naar de 4e klasse.
Zo ziet handhaving eruit bij De Tubanters
Zo ziet handhaving eruit bij De Tubanters © De Tubanters

Promotie Manderveen en IJhorst

In de vier finales van de strijd om een plek in de 4e klasse Oost was er winst voor Manderveen, Hoeve Vooruit, De Tubanters en Hoonhorst. Manderveen promoveerde daarmee, de overige drie handhaafden zich. In Noord promoveerde IJhorst door een zege op BEW. Kuinre redde het niet. Het verloor van Tijnje en speelt ook komend seizoen in de 5e klasse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.