Betaald voetbal

Paul Bosvelt bij eerste training GA Eagles: "We zoeken nog een tien en twee buitenspelers"

Go Ahead Eagles is vandaag als tweede Overijsselse club begonnen aan het nieuwe seizoen. In Terwolde werkte de ploeg van de nieuwe trainer René Hake traditioneel de eerste training af.
Hake was niet het enige nieuwe gezicht, want het succes van Go Ahead vorig jaar zorgde ook voor een metamorfose van de ploeg en de staf. De man die daar verantwoordelijk voor is, is Paul Bosvelt, de technisch manager. "Er is een hoop gebeurd. Veel uitstroom geweest, ook in de staf zes mensen. Uit de selectie een behoorlijke groep. Vijf basisspelers en ook het nodige eromheen. Dus we moesten wel aan de bak", constateert hij dan ook aan de rand van het veld bij de training.

Luxe situatie

Toch ziet Bosvelt het vooral positief. "Ik denk dat het alleen maar goed is als je veel mutaties hebt door een succesvol seizoen. Dus ik denk dat het voor ons een luxe situatie is. Dat wil niet zeggen dat ideaal is, want je wil de grotere kern wel behouden. Alleen we weten ook dat we in deze situatie huurspelers nodig hebben. Afgelopen seizoen hadden we er vijf. In de regel gaan die ook terug. Met twee transfers erbij en Mulenga die stopt, gaat het al om acht spelers. Maar ik zie dat niet als een probleem. Je moet er klaar voor zijn uiteindelijk."

Tien en buitenspelers

"We zitten nu op 16 spelers. Deze week verwacht ik twee nieuwe. Dan zit je alweer op 18. Daarnaast hebben we nog vijf jeugdspelers plus een keeper die aangesloten zijn de komende tijd. Die moet je ook de tijd en de kans geven. Qua aantallen komen we wel op tijd in de goede richting. De nummer tien zijn we nog steeds naar op zoek en twee buitenspelers", zegt hij over de selectie voor komen seizoen.

Verwacht pittig seizoen

Go Ahead Eagles deed het afgelopen seizoen verrassend goed. Bosvelt over de verwachtingen van komend seizoen: "Lastig te zeggen omdat je zoveel nieuwe jongens en een nieuwe staf hebt. Maar ik verwacht gewoon dat we weer een pittig seizoen zullen krijgen. Waarin we als team moeten knokken. We hebben een pittige start qua speelschema, dus we moeten aan de bak. Ik denk dat het tweede seizoen in de regel moeilijker is. Dus het wordt een mooie uitdaging."
"Ik merk aan de spelers die we hebben gehaald dat ze erg hongerig zijn. Voor sommige is het een kans om zich te laten zien omdat ze minder hebben gespeeld. Uiteindelijk moet het op zijn plek vallen en de staf en directie moeten er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Alex Kroes

Grootaandeelhouder Alex Kroes liet vorige maand weten te vertrekken bij de Deventer club. "Ik vind het een groot gemis voor de club", zegt Bosvelt daarover. "Maar het is ook wel de voetbalwereld waarin dat gebeurt. Dat mensen andere kansen krijgen of bepaalde omstandigheden ertoe doen leiden dat je afscheid moet nemen. Voor de club en mezelf vind ik het harstikke jammer. Ik kon prima samenwerken met hem en we hadden een goede klik. We gaan het proberen intern op te lossen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.