Onderzoeken naar monstertruckdrama in Haaksbergen nog lang niet klaar

De onderzoeken naar het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen zijn nog lang niet klaar. Het ongeluk, waarbij drie mensen omkwamen, gebeurde op 28 september vorig jaar.

Destijds werd aangenomen dat na een halfjaar meer bekend zou zijn over de schuldvraag, maar vandaag blijkt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid pas in mei met een rapport denkt te komen. Het Openbaar Ministerie rondt het strafrechtelijk onderzoek nog later af, aldus een woordvoerster.

Een onafhankelijke commissie heeft gisteren een advies gepresenteerd. Daarin vraagt de commissie zich af of zo'n zware monstertruck wel op het relatief kleine parkeerterrein in Haaksbergen had mogen rijden. De commissie heeft zich gebogen over de tientallen bezwaren die tegen de verleende vergunning zijn ingediend. De gemeente verklaarde die bezwaren eerder ongegrond. De commissie oordeelt dat de vergunning voor het evenement nooit gegeven had mogen worden.

Burgemeester Hans Gerritsen wil pas reageren als het college het advies van de commissie heeft besproken, aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel:

Reageren