Nieuws

Fraude-onderzoek bij Isala in Zwolle: geen garantie dat zorg niet vertraagt

Ziekenhuis Isala in Zwolle
Ziekenhuis Isala in Zwolle © RTV Oost Jolande Verheij
Het op non-actief zetten van twee cardiologen van ziekenhuis Isala in Zwolle roept vragen op over het waarborgen van die zorg. Hoewel in eerste instantie de woordvoerder van het ziekenhuis beweerde dat de situatie geen gevolgen heeft voor de patiënten van het ziekenhuis, komt ze daar later op de dag op terug.
Ziekenhuis Isala heeft twee cardiologen geschorst. Aanleiding is een onderzoek dat de Fiscale Opsporingsdienst FIOD naar hen heeft ingesteld. Het ziekenhuis zou zelf mogelijk benadeeld zijn door de vermeende fraude en heeft de cardiologen de toegang ontzegd.

Toch langer wachten op zorg?

Volgens een woordvoerder van Isala "wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd". Vanmorgen stelde de woordvoerder dat het op non-actief zetten van de twee cardiologen geen negatieve gevolgen voor de patiënten. Op de vraag of patiënten nu eventueel langer moeten wachten op zorg, antwoordde de woordvoerder ontkennend. "Deze situatie betekent niet dat patiënten langer op zorg hoeven wachten."
Maar later op de dag kwam de woordvoerder hier toch op terug. "Ik weet niet of patiënten misschien langer moeten wachten. Wat we zeggen is dat de continuïteit van de zorg wordt gewaarborgd. Dat betekent niet dat er geen vertraging mogelijk is."
Wanneer er duidelijkheid komt, wil de woordvoerder ook niet zeggen. "We snappen deze vragen en de afdeling cardiologie buigt zich hierover. Nee, ik weet ook niet of patiënten al op de hoogte zijn gesteld."
Over de aard van de vermeende fraude door twee cardiologen wil de woordvoerder geen uitspraken doen. "Wij verwijzen naar het bericht op onze website."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.