nieuws

Vakbonden overtuigd dat ontslagen bij Blokker nodig zijn

Blokker Zwolle
Blokker Zwolle © Google Streetview
Blokker heeft vakbonden FNV en CNV ervan overtuigd dat er banen geschrapt moeten worden om de toekomst van de winkelketen veilig te stellen. Dat hebben woordvoerders van de bonden laten weten na afloop van een overleg met de directie van het winkelbedrijf.
De winkelketen met tientallen vestigingen in Overijssel kondigde onlangs een reorganisatie aan waarbij 440 medewerkers in heel Nederland hun baan verliezen. Dat is 6 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf kampt met dalende omzetten. De winkels trekken minder bezoekers en klanten besteden minder.
De bonden zien weliswaar de noodzaak in van ontslagen, maar de omvang van die ontslagen staat volgens hen nog ter discussie. "Wij vinden dat Blokker te veel snijdt in vaste verkoopmedewerkers", aldus FNV-bestuurder Van Lieshout.
De vakbonden maken zich grote zorgen over de flexibilisering van de werktijden die Blokker wil doorvoeren. Zij vrezen dat werknemers 'kleine contracten' krijgen waar nauwelijks van valt te leven. Daarnaast willen de bonden nog verder onderhandelen over een sociaal plan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.