nieuws

Deventer Brink op 26 april weer gevuld met gele en snelle auto's

Het centrum van Deventer kleurt op 26 april weer geel. Dan heeft de tweede editie plaats van de toertocht met tenminste honderd gele en snelle auto’s van Doetinchem naar Deventer.
De toertocht voor uitsluitend gele auto's is de meest in het oog springende activiteit van Stichting Geel en Snel, die op deze wijze aandacht vraagt voor mensen met autisme. De kleur geel staat symbool voor vrolijk, vernieuwend, positief en is vooral opvallend. Met de opbrengst van de toertocht op 26 april ondersteunt Geel en Snel projecten die 'snel' een positief effect hebben op mensen met autisme en hun omgeving.

Het bestuur en vrijwilligers werken hard aan de voorbereidingen voor de opvallende toertocht. "We zijn erg blij dat ook dit jaar voetbalclub De Graafschap en Dimence hun medewerking hebben toegezegd", zegt bestuurslid Marco van Zalingen. "Vorig jaar deden er bijna tachtig gele auto’s mee in alle soorten en maten. Dit jaar streven we naar tenminste honderd deelnemers." De opvallende toertocht begint bij voetbalstadion De Vijverberg van De Graafschap in Doetinchem.

Dimence is gastheer van deelnemers aan toertocht in Deventer

"We stippelen dit jaar een andere route uit dan vorig jaar en er zal iets meer een spelelement in zitten", zegt Van Zalingen. De organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland Dimence onthaalt de deelnemers op een lunch in het eigen bedrijfsrestaurant in Deventer. De tocht eindigt in het centrum van Deventer. De tocht is opgezet om geld in te zamelen om kleinschalige projecten voor mensen met autisme te kunnen financieren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.