nieuws

Drone filmt in stadion FC Twente Enschede

De Grolsch Veste in Enschede
De Grolsch Veste in Enschede © Shireen Krus
Wie met eigen ogen wil zien hoe de grasmat in De Grolsch Veste in Enschede er bijligt, kan op videowebsite YouTube terecht. Daar zijn beelden geplaatst die met een zogeheten drone zijn gemaakt. FC Twente zegt het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de filmers te waarderen, maar wil de makers van het filmpje er ook op wijzen dat het gebruik van drones aan regels is gebonden.
Het filmpje is gisteren geplaatst, maar volgens de maker van het filmpje zijn de beelden afgelopen zondag al geschoten. Niet alleen de grasmat is op de beelden goed te zien, dat geldt ook voor de groeilampen die gebruikt worden om het gras beter te laten groeien. Die lampen veroorzaakten vorige week veel vragen op sociale media, omdat het lichtschijnsel vanwege laaghangende bewolking tot in de verre omgeving was te zien.
Bij FC Twente hebben ze de beelden ook gezien. "We waarderen het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de makers. Het gebruik van drones is echter aan regels gebonden. Je hebt namelijk te maken met veiligheids- en privacyaspecten", laat de club in een officiële reactie weten. FC Twente is niet van plan om stappen tegen de filmers te nemen.

De beelden op YouTube

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.