nieuws

GroenLinks waarschuwt voor bedrijventerrein mét vliegveld in Twente

Luchthaven Twente in Enschede
Luchthaven Twente in Enschede © TC Tubantia / Frans Nikkels
De GroenLinks fracties in de gemeenten Enschede, Hengelo, Oldenzaal en de Provinciale Staten van Overijssel willen dat iedere vorm van vliegveld wordt uitgesloten in de herontwikkeling van de voormalige luchtmachtbasis in Twente.
"Als we niet oppassen worden we met open ogen toch nog een vliegveld ingerommeld", schrijft GroenLinks in een open brief aan voorman Aad Veenman van het Topteam dat in opdracht van provincie Overijssel invulling moet geven aan de herontwikkeling van vliegveld Twenthe.

Visie van de Commissie van Wijzen

De Twentse GroenLinks fracties en de statenfractie zijn bezorgd dat alsnog wordt aangestuurd op een vliegveld met een bedrijventerrein. Dat past niet in de visie van de Commissie van Wijzen van een iconische Technology Base Twente in een fraai coulisselandschap waarbij groen en rust gecombineerd wordt met duurzame high-tech bedrijvigheid", meent de partij.
GroenLinks verzet zich tegen een vliegveld met geluidsoverlast, milieuvervuiling en natuurvernietiging. Met de richting die men kiest is het mogelijk dat oude en onveilige Antonov vliegtuigen in Twente landen om gesloopt te worden. De partij denkt dat de beleidsmakers van Enschede en de Provincie kiezen voor het zoveelste bedrijventerrein, waarbij de Commissie van Wijzen duidelijk aangeeft dat de voormalige luchthaven een unieke invulling moet krijgen. De GroenLinks fracties hopen dat Aad Veenman een visie ontwikkelt die recht doet aan het unieke gebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.