Betaald voetbal

PEC Zwolle Vrouwen neemt Zaina Bouzerrade over van Ajax

Zaina Bouzerrade
Zaina Bouzerrade © PEC Zwolle Media
Zaina Bouzerrade is de laatste aanwinst van PEC Zwolle Vrouwen. De verdediger komt over van Ajax en tekende voor een jaar bij de club uit onze provinciehoofdstad.
De 19-jarige Bouzerrade speelde afgelopen seizoen vier keer voor de Amsterdamse club en speelde in meerdere jeugdteams van de KNVB.

'Juiste moment'

"Voor mij komt de overstap naar PEC Zwolle Vrouwen op het juiste moment", zegt de Nederlands Marokkaanse. "Het afgelopen seizoen heb ik mijn eerste minuten mogen maken in de Eredivisie Vrouwen en ik merk dat ik nu vooral speeltijd en ritme nodig heb om me te kunnen door ontwikkelen. Dat kan hier in Zwolle en daarom kijk ik enorm uit naar het nieuwe seizoen."

'Verder ontwikkelen'

"Bouzerrade speelt op de backpositie en is met haar loopvermogen en drive een prima toevoeging aan het team”, zegt operationeel manager Mariska Kogelman. "De afgelopen seizoenen hebben wij laten zien dat we voor jonge, talentvolle speelsters het opstapje kunnen zijn naar een mooie vervolgstap in hun carrière. Het is nu aan Zaina om te laten zien dat ze zich op dit niveau verder kan ontwikkelen als speelster."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.