nieuws

Bekend pianist Jan Vayne uit Zwolle presenteert streaming kerkorgel

Het elektronisch kerkorgel bestaat al jaren, maar was en is voor liefhebbers geen alternatief voor het echte werk. Niet realistisch en gebrek aan sfeer en kerk-akoestiek. Die tijd is voorbij dankzij de bekende pianist en kerkorgel-liefhebber Jan Vayne uit Zwolle.
Samen met een groep techneuten ontwikkelde hij een systeem dat niet alleen het orgelgeluid perfect kan weergeven, maar ook de voor iedere kerk specifieke akoestiek weet te vangen.
Het Vayne-Kerkorgel is een combinatie van hoogwaardige audio-apparatuur, computertechniek en een bestand met het geluid van tientallen kerkorgels uit heel Europa. Met die combinatie is het geluid en de sfeer van het traditionele orgel tot in perfectie te benaderen.

Nieuwe oplossing gat in de markt voor kerk die krap bij kas zit.

Het Vayne-Kerkorgel lijkt met een prijskaartje van enkele tienduizenden euro's niet goedkoop. Toch is niets minder waar. De aanschaf ervan is amper 10% van het prijskaartje van een compleet nieuw orgel of de restauratie van een bestaand kerkorgel. Jan Vayne heeft zijn eigen orgel overigens niet ontwikkeld om er rijk mee te worden. Hij vindt het vooral mooi om zijn passie voor perfecte orgelmuziek met zoveel mogelijk liefhebbers te kunnen delen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.