Betaald voetbal

Go Ahead Eagles bindt vleugelaanvaller Bobby Adekanye

Bobby Adekanye nieuwste aanwinst GA Eagles
Bobby Adekanye nieuwste aanwinst GA Eagles © Erik Pasman/Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft een nieuwe aanvaller aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige Bobby Adekanye verdedigt vanaf dit seizoen de clubkleuren van de Deventenaren en tekent een contract tot medio 2024.
De vleugelaanvaller speelde in de jeugd voor Ajax, PSV, Liverpool en Barcelona, waarna hij zijn voetbalreis vervolgde in Italië, waar hij een profcontract tekende bij Lazio. In zijn eerste seizoen maakte de buitenspeler zijn debuut in de Serie A en Europa League. Hij kwam in totaal tot vijftien wedstrijden.
In de laatste twee seizoenen werd de in Nigeria geboren Adekanye verhuurd aan het Spaanse Cadiz, ADO Den Haag en het Italiaanse Crotone, waar hij weinig aan spelen toe kwam.

De Adelaarshorst

"Toen Go Ahead Eagles zich meldde, hoefde ik daar geen twee keer over na te denken", bekent Adekanye, die uitkijkt naar de wedstrijden aan de Vetkampstraat. “De laatste vier wedstrijden van de club heb ik in Italië op de televisie bekeken. Wat me gelijk opviel, was hoe druk het in De Adelaarshorst op de tribunes was", vertelt hij. "Toen ik vervolgens de stadioncapaciteit opzocht, zag ik dat er zo’n 10.000 supporters in het stadion kunnen, maar ze maakten geluid voor 20.000. Echt fantastisch, dat trok me ontzettend aan.”
Bobby Adekanye maakt kennis met De Adelaarshorst
Bobby Adekanye maakt kennis met De Adelaarshorst © Erik Pasman/GA Eagles

Hedendaagse voetbal

Adekanye omschrijft zichzelf als een aanvaller die altijd zijn directe tegenstander blijft opzoeken om hem te passeren. “Verder pik ik mijn goaltjes en assists mee en ben ik een echte teamspeler. Daarnaast ben ik een speler die past in het hedendaagse voetbal, waar ook van aanvallers wordt verwacht dat ze meeverdedigen. Mijn eerste indruk van Go Ahead Eagles is dat het een ontzettend gastvrije en familiaire club is. Ik ben er helemaal klaar voor om in Deventer een topseizoen te draaien.”

Bosvelt

Technisch manager Paul Bosvelt: “Bobby is een talentvolle, dynamische buitenspeler met snelheid en creativiteit, die de afgelopen jaren voor grote clubs en in grote competities heeft gespeeld. Voor Bobby is nu hét moment aangebroken om veel wedstrijden te gaan spelen en die kans krijgt hij op Eredivisieniveau bij Go Ahead Eagles.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.