Nieuws

Wethouder Nijboer van Raalte teleurgesteld: "Magere opzet mag knooppunt Bos niet onveiliger maken"

Kruispunt Bos bij Raalte.
Kruispunt Bos bij Raalte. © RTV Oost / Rogier van den Berg
Wethouder Ben Nijboer werd overvallen door het nieuws dat de aanpak van knooppunt Bos bij Raalte 48 miljoen euro meer gaat kosten dan begroot. Volgens de provincie komt dit hoofdzakelijk door de 'behoorlijke inflatie'. Het project gaat door, alleen de plannen wijzigen.
"Wat een vervelend nieuws, ik denk dat iedereen dat vindt", zegt Nijboer, wethouder (Burgerbelangen) van de gemeente Raalte, bij Radio Oost. "We hadden graag op een punt gestaan dat de schop de grond in kon. We moeten ermee dealen", zegt hij. "Het is vooral vervelend voor iedereen die daar dagelijks in de file staat."
De verbetering van knooppunt Bos bij Raalte is een lang gekoesterde wens. De aanpak moet zorgen voor een structurele verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming. Zowel auto-, trein-, landbouw-, fietsverkeer en voetgangers profiteren hiervan.
"Het project komt niet in gevaar, maar we moeten wel keuzes maken", zei gedeputeerde Bert Boerman eerder. Wethouder Nijboer hoopt dat de veiligheid bovenaan het lijstje staat. "Het mag niet zo zijn dat je een magere opzet krijgt, waardoor het onveiliger wordt", stelt hij.
Volgens de provincie heeft het geen zin te wachten tot alles goedkoper wordt. Nijboer onderschrijft dit. Door inflatie blijven de kosten van bouwmaterialen stijgen. "Hoe langer het duurt, hoe meer het gaat kosten. Zoals het er nu voorstaat, komen er aan het einde van het jaar nieuwe plannen. Mooier kunnen we het nu even niet maken", aldus de teleurgestelde wethouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.