nieuws

Celstraf voor stel dat jongen mishandelde in fietsenstalling Zwolle

Mishandeling in fietsenstalling Zwolle
Mishandeling in fietsenstalling Zwolle © RTV Oost / Onder de Loep
De man en vrouw uit Zwolle die twee weken geleden zijn aangehouden voor de mishandeling in de fietsenstalling bij het station moeten twee weken de gevangenis in. De politierechter veroordeelde ze ook allebei tot een werkstraf van 80 uur en ze moeten het slachtoffer een schadevergoeding van 200 euro betalen.
Het stel mishandelde op 11 november midden op de dag een man uit 't Harde. Dat gebeurde in de bewaakte fietsenstalling aan het Stationsplein in Zwolle. Het 18-jarige slachtoffer werd op de grond gegooid, geschopt en meer dan tien keer tegen zijn hoofd geslagen.

Veel verontwaardiging

Beelden van de mishandeling waren vorige maand te zien in het opsporingsprogramma Onder de Loep. De beelden waarop de man en vrouw duidelijk te zien waren, leidden tot veel verontwaardiging. Het leverde de politie wel veel goede tips op, waarna het stel kon worden aangehouden.
De politierechter veroordeelde het duo in een snelrechtzitting voor openlijke geweldpleging. Als de man en de vrouw de komende twee jaar nog een keer de fout in gaan, moeten ze nog zes weken de gevangenis in.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.