Betaald voetbal

Hendrie Krüzen keert terug als assistent-trainer bij Heracles Almelo

Hendrie Krüzen
Hendrie Krüzen © nesimages.nl
Hendrie Krüzen keert terug op het oude nest. De 57-jarige Almelöer heeft een vijfjarig contract getekend als assistent-trainer bij Heracles.
Krüzen was bij Heracles Almelo - waar hij opgaat voor zijn derde termijn - al eerder veertien seizoenen actief als assistent-trainer. Het grootste gedeelte van zijn carrière was hij de rechterhand van Peter Bosz. Het trainersduo begon samen bij Heracles en werkte later bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkussen en afgelopen seizoen bij Olympique Lyon.

Stap terug

Van de subtop in Frankrijk naar de Keuken Kampioen Divisie. Een voor de hand liggende keuze is het niet. "Mijn kracht ligt in het individueel werken met mensen en het communiceren met spelers. In Lyon vormde de Franse taal een barrière. Ik kon alleen de Franse taal verstaan en niet iedereen daar is de Engelse taal machtig. Dat maakte het voor mij persoonlijk lastig en dus heb ik besloten daar afscheid te nemen", legt Krüzen uit.
"In al die jaren heb ik intensief contact gehouden met Heracles Almelo. Toen ik mijn afscheid kenbaar had gemaakt, bood Heracles Almelo mij de mogelijkheid om terug te keren bij m’n cluppie. Ondanks de stap terug pak ik die kans graag. Alles om Heracles Almelo terug te laten keren op het niveau waar het thuishoort."

Promoveren

Het doel met Heracles heeft Krüzen helder voor ogen. "We willen dit seizoen graag attractief voetbal terugbrengen in Almelo. Het voetbal dat de supporters graag zien. Dat voetbal moet vervolgens gekoppeld worden aan resultaat. Op het tweede niveau wordt vaak een andere mentaliteit gevraagd. Daar moet iedereen zich vanaf begin af aan bewust van zijn. We hebben samen maar één doel: promoveren!", aldus Krüzen.

Contact gehouden

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij dat de terugkeer van Krüzen is bezegeld. "Wij hebben in al die jaren dat Hendrie weg was veel contact met hem gehouden. Toen de mogelijkheid ontstond om Hendrie terug te halen hebben wij direct geschakeld. De kwaliteiten die Hendrie bezit willen wij graag toevoegen aan onze technische staf en wij zijn heel blij dat dit gelukt is.""

Nieuwe hoofdtrainer

"Nu gaan we er alles aan doen om voor de eerste training de nieuwe hoofdtrainer aan te stellen zodat onze technische staf compleet is", besluit Hoogma, die op zeer korte termijn dus naar buiten zal moeten brengen wie de nieuwe hoofdtrainer op Erve Asito wordt. De eerste training werd daarvoor zelfs verplaatst van zaterdag 25 juni naar maandag 27 juni.

Spelersloopbaan

Als echte Almeloër groeide Krüzen op bij de Almelose amateurclub La Première. Als speler kan hij terugkijken op een rijke profcarrière. Tussen 1980 en 2000 speelde hij voor Heracles, FC Den Bosch, PSV, KV Kortrijk, KSV Waregem, RC Luik, AZ, Go Ahead Eagles en sloot zijn actieve spelerscarrière af bij AGOVV. Ook maakte Krüzen als 5-voudig Oranje-international deel uit van het Nederlands elftal, dat in 1988 Europees kampioen werd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.