Betaald voetbal

Go Ahead Eagles haalt Enric Llansana op bij Jong Ajax

Enric Llansana
Enric Llansana © Erik Pasman
Go Ahead Eagles heeft haar selectie versterkt met Enric Llansana. De 21-jarige verdediger, die in De Adelaarshorst mikt op een plek op het middenveld, heeft een contract getekend voor vier seizoenen.
Llansana doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. "De laatste jaren heb ik bij Jong Ajax veel centraal achterin gespeeld, maar bij Go Ahead Eagles is het middenveld mijn beoogde positie. Ja, daar heb ik in de jeugdopleiding van Ajax – vóórdat ik doorstroomde naar Jong Ajax – ook altijd gespeeld. Ik voel me ook meer middenvelder dan verdediger. Het ligt me wel om de verbindingsspeler te zijn tussen achterhoede en voorhoede", vertelt Llansana, die Catalaanse roots heeft.

Spanje

"Ik ben geboren in Spanje, waar ik de eerste acht jaar van mijn leven heb gewoond", vervolgt hij. "Eerst vier jaar in Catalonië, vervolgens vier jaar in Madrid. Daarna ben ik met mijn moeder en twee broers naar Nederland verhuisd. Maar Spanje voelt als mijn tweede thuisland, mijn vader woont er nog steeds."

Mooie stap

Llansana staat te popelen om te beginnen bij zijn nieuwe werkgever. "Na twee jaar in de Keuken Kampioen Divisie beschouw ik het als een heel mooie stap om bij Go Ahead Eagles te laten zien wat ik zelf in huis heb als middenvelder. Ik wil aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan, veel spelen en genieten bij deze prachtige club", aldus Llansana.

Middenveld

Ook technisch manager Paul Bosvelt laat weten dat Llansana zich mag focussen op een plek op het middenveld. "Ondanks dat hij bij Jong Ajax vooral centraal achterin heeft gespeeld, zien wij hem voornamelijk als defensieve middenvelder. Enric is positioneel verdedigend goed en kan ook agressief de duels aangaan. Daarnaast is hij in balbezit behoorlijk balvast", aldus Bosvelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.