Nieuws

Sproeifeest in Hoonhorst mag weer doorgaan: ''We vieren gezamenlijk feest''

Vrijwilliger Martin
Vrijwilliger Martin © Eigen foto
Het is een begrip in het dorp Hoonhorst: Sproeifeest. Het festival begint morgen en duurt tot en met zondag. Veel muziek, drankjes, een pubquiz, en een fietstocht. Het festival draait op vrijwilligers. Een van de vrijwilligers, die nauw is betrokken bij de organisatie van het feest, is Marvin van der Vechte: "Iedereen kijkt er naar uit."
Het Sproeifeest werd voor het eerst in 1994 georganiseerd. Door corona kon het de afgelopen jaren niet doorgaan, tot grote teleurstelling van de vrijwilligers en de dorpsbewoners. Want het Sproeifeest is volgens Marvin van der Vechte jaarlijks weer een belangrijk moment voor de inwoners van het dorp.

Voor iedereen

De vrijwilliger is al ruim acht jaar betrokken bij het organiseren van het Sproeifeest. Eerst zat hij in de programmacommissie, dit jaar zit hij in de tentcommissie. Die commissie houdt zich met name bezig met het terrein, de tenten, de taps, de wc’s en de eetwagens.
"Het Sproeifeest is een feest is voor zowel jong als oud. Voor iedereen is er wel wat." Daarin verschilt het feest volgens Van der Vechte van andere feesten. "Niet iedereen houdt bijvoorbeeld van carnaval.’’

Vol programma

Daarin schuilt volgens de vrijwilliger de kracht van het Sproeifeest. "We vieren gezamenlijk feest, het is zo mooi dat het weer mogelijk is. Iedereen kijkt ernaar uit." Het programma begint morgen om 20.00 uur met een cabaretavond, op vrijdag is er livemuziek, een kermis en een pubquiz.
Zaterdagochtend begint de Hoonhorster Jaarmarkt, een traditie. En De Stuwzangers uit Vilsteren laten hun stemmen horen. Ook is er die dag een uitgebreid kinderprogramma in de tent. De dag wordt afgesloten met de band Vølle Ruw Rap & Veur Weinig en een feestavond met medewerking van dj’s van Radio 538. En ook zondag zijn er nog veel activiteiten, waaronder een fietstocht.

'Hard op weg’

Morgen begint het dus allemaal. Hoewel er al veel gedaan is achter de schermen moet er nog wel het een en ander gebeuren. "We zijn hard op weg", aldus Van der Vechte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.