Nieuws

UPDATE: betrapte inbreker Almelo die zei dat hij 'van maffia moest stelen' aangehouden

Inbreker overlopen in Almelo
Inbreker overlopen in Almelo © Onder de Loep
De inbreker die in de achtertuin van een vrouw in Almelo op heterdaad werd betrapt, is aangehouden. Gisteren werden beelden van de overlopen inbreker uitgezonden in het opsporingsprogramma Onder de Loep. Dat leverde meteen een herkenning op, waarna de inbreker is aangehouden.
De bewoonster van een huis in de wijk Nijrees kreeg de schrik van haar leven toen ze ineens, samen met haar kinderen, oog in oog stond met een inbreker in haar achtertuin. De man richtte een wapen op haar en vertelde dat hij dit moest doen, omdat de mensen uit de maffia dat willen en hij anders dood kan gaan.

Vuurwapen

De vrouw komt op maandagmiddag 25 april met haar kinderen aan bij haar woning. "Toen stond er ineens een wildvreemde in haar achtertuin, angstaanjagend", vertelt Chantal Westerhoff van de politie. "De man leek eerst te vertrekken, bedacht zich toen en richtte een vuurwapen op haar, terwijl de kinderen bij haar stonden."
"Gelukkig heeft ze op hem in kunnen praten zodat hij vertrok", vervolgt Westerhoff. "Ze was erg in paniek en ook op haar oudste zoon heeft dit veel impact gehad. Dat hij een wapen trok waar de kinderen bij waren geeft wel aan hoe angstaanjagend de situatie was en dat deze man blijkbaar nergens voor terugdeinst. Gelukkig is het goed afgelopen en is de inbraak niet geslaagd, maar wij willen deze man zo snel mogelijk vinden."
De mensen van de maffia willen dat ik dit doe. Ik kan hier niks aan doen, ik zweer 't
inbreker in Almelo
Voordat de man vertrekt lukt het de vrouw haar telefoon te pakken en de camera aan te zetten. Op de beelden is de man duidelijk te zien en te horen. Op de vraag van de vrouw waarom hij dit doet zegt hij: "Mevrouw, als ik dit niet doe kan ik misschien doodgaan. De mensen uit de maffia willen dat ik dit doe. Ik kan hier niks aan doen, ik zweer 't. Ik ga nu weg, wilt u asjeblieft niet bellen."
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.