Nieuws

Dure apparatuur gestolen bij gitaarzaak The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart

Deze mannen stelen gitaar-apparatuur bij The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart
Deze mannen stelen gitaar-apparatuur bij The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart © RTV Oost / Onder de Loep
Het gebeurde twee zaterdagen na elkaar, door verschillende personen. Wie herkent de mannen die bij gitaarzaak The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart zes dure audio-interfaces hebben gestolen?
De eigenaar van de gerenommeerde gitaarwinkel en de politie vragen om hulp, want het zijn geen mannen die ze vaker in de zaak hebben gezien. De eerste diefstal vond plaats op zaterdag 9 april. Op beelden van de beveiligingscamera's is een man te zien met grijze haren die naar de nooduitgang loopt. Hij komt aan met een lege gele tas, niet veel later vertrekt hij met een volle tas. Mogelijk is een handlanger binnen in de winkel geweest die de nooddeur voor hem heeft geopend.
"Op zaterdag 16 april is hier een andere man de winkel ingelopen. Iemand met een petje en een bril", zegt eigenaresse Laura Bults van The Fellowship of Acoustics. "Hij keek even rond maar is al vrij snel bij ons de kelder ingelopen. Daar hebben wij accessoires liggen. Daar heeft hij snel meerdere audio-interfaces in een tas geladen en is vervolgens via de nooduitgang vertrokken."

Universal Audio

Interfaces worden gebruikt om het gitaarsignaal naar een computer te krijgen. De apparaten worden veel gebruikt in studio's. "Ze hebben er zes gestolen", vertelt Bults. "Vooral van het merk Universal Audio. De types X4, solo, twin en apollo. De meeste zijn tussen de 1000 en 2500 euro waard. Het lijkt om twee verschillende mannen te gaan van middelbare leeftijd. Verder hebben wij geen aanknopingspunten."
Meerdere interfaces van Universal Audio werden gestolen in Dedemsvaart
Meerdere interfaces van Universal Audio werden gestolen in Dedemsvaart © RTV Oost / Onder de Loep
Al met al zit The Fellowship of Acoustics met een strop van zo'n 7000 euro. De politie noemt het opvallend dat een week na elkaar op dezelfde wijze, dezelfde apparatuur wordt gestolen. Maar zicht op de daders is er nog niet.

Te koop aangeboden?

"We weten niet of het bekenden van elkaar zijn, of ze bijvoorbeeld samenwerken", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Het kan ook zijn dat beide diefstallen op zichzelf staan. Mogelijk zijn die audio-interfaces ergens te koop aangeboden. Als iemand daar informatie over heeft, dan horen wij dit graag."
"Het gebeurde op drukke zaterdagen", vervolgt Westerhoff. "Mogelijk heeft de man met de bril en het petje zich bewust vermomd voordat hij naar Dedemsvaart kwam. We weten ook niet exact hoe ze zijn vertrokken. Na de diefstal lopen ze over het gras naar de Moerheimstraat. Mogelijk hebben ze een auto geparkeerd in een zijstraat, bijvoorbeeld de Van Haeringenstraat. Daarover krijgen we graag informatie."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Hardenberg een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.