nieuws

Enthousiaste reacties busbrug Zwolle, wel zorgen over verkeersafwikkeling

De gemeente Zwolle heeft tijdens een informatie-avond in het stadhuis belangstellenden bijgepraat over de komst van de busbrug bij het station. De busbrug wordt een soort buslaan die over het spoor wordt gebouwd waar per dag 1800 bussen overheen rijden.
De meeste bezoekers van de informatie-avond kunnen zich vinden in het voorstel van de gemeente om de busbrug aan te leggen. De busbaan komt niet in het volle zicht en moet zo worden ontworpen dat bussen er zonder te veel te hoeven remmen en stoppen overheen geleid worden.
Richting de Veerallee worden zo'n 1200 busritten per dag verwacht. Voor bewoners van die straat is dat nog een punt van zorg. Zij zijn bang dat het verkeer er alleen maar nog meer door vastloopt. Wethouder Anker van de gemeente Zwolle verwacht juist een vlottere doorstroming van de bussen in het verkeer, maar begrijpt de bezorgdheid van de bewoners. Omdat op andere plaatsen in de ring rond de binnenstad ook wordt gewerkt aan een betere verkeersdoorstroming verwacht Anker geen problemen met de busbrug.
De gemeenteraad praat in maart over de busbrug en dan wordt via ProRail het ontwerp aanbesteed. In 2018 moet de busbrug klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.