Deventer steunt provinciale lobby voor verdubbeling spoor Olst-Deventer

De gemeente Deventer steunt de lobby van de provincie Overijssel om het spoor tussen Deventer en Olst te verdubbelen. Het traject wordt beschouwd als flessenhals en zorgt vaak voor vertragingen.

Eerder deze week steunde een meerderheid van Provinciale Staten een voorstel van GroenLinks om bij de NS en ProRail te pleiten voor verdubbeling van het spoor. De Deventer wethouder Liesbeth Grijsen is daar zeer positief over. "Het openbaar vervoer tussen Deventer en Zwolle kan nog wel een impuls gebruiken. Het is ook belangrijk voor de aansluitingen in Deventer en Zwolle dat de treinen op tijd rijden. Daarom steunen wij dit initiatief."

Deventer zal niet bijdragen in kosten verdubbeling spoor

Over verdubbeling van het spoor tussen Deventer en Olst wordt al jaren gepraat. De kosten zullen aanzienlijk zijn: vele miljoenen. GroenLinks in Provinciale Staten heeft voorgesteld dat de provincie bijdraagt in de kosten. De gemeente Deventer ziet daar geen kansen voor. "We hebben ons geld hard nodig voor het verbeteren van de infrastructuur in de stad zelf", aldus wethouder Grijsen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren