Betaald voetbal

KNVB legt toeschouwer die Cerny sloeg stadionverbod op en bestraft Heracles

KNVB geeft Heracles boete voor wangedrag in Twentse derby
KNVB geeft Heracles boete voor wangedrag in Twentse derby © ANP Foto
De KNVB heeft de toeschouwer die tijdens de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente Vaclac Cerny sloeg, een landelijk stadionverbod opgelegd. Daarnaast krijgt de Almelose club een geldboete van de voetbalbond.
Twente-aanvaller Cerny kwam gedurende de clash met Heracles, op 30 april in Erve Asito, in de slotfase van de wedstrijd in aanraking met een supporter. Na een opstootje naast het doel is op beelden te zien dat een toeschouwer de Tsjechische aanvaller lijkt te slaan.

Geen strafrechtelijke vervolging

Cerny deed aangifte en het Openbaar Ministerie stelde een onderzoek in naar de 31-jarige Almeloër. Toch werd de man niet strafrechtelijk vervolgd, het OM trok de zaak tegen hem een maand geleden in.
Eerder sloot Heracles-directeur Rob Toussaint niet uit dat de club zelf een stadionverbod op zou leggen aan de toeschouwer. De KNVB heeft de man dus nu een landelijk verbod opgelegd.
Heracles beboet voor wanordelijkheden tegen FC Twente
Heracles beboet voor wanordelijkheden tegen FC Twente © Orange Pictures

15.000 euro boete

Ook heeft Heracles een schikkingsvoorstel van de voetbalbond geaccepteerd. De Almelose club moet vanwege de wanordelijkheden tegen FC Twente een boete van 15.000 euro betalen.
'De wanordelijkheden betreffen het afsteken van vuurwerk, het gooien van bekers met vloeistof en voorwerpen richting het speelveld en de spelers van FC Twente (waarbij de keeper van FC Twente is geraakt), het slaan van een speler van FC Twente, en het betreden van het speelveld', meldt de KNVB.

Mogelijk nog een straf

Ook doet de KNVB onderzoek naar het gedrag van Heracles-supporters tijdens de thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam (15 mei) en Excelsior (21 mei). Die vooronderzoeken lopen nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.