Nieuws

Oud-vastgoedtycoon Visser vangt wederom bot: geen nieuwe rechters in zijn strafzaak

Visser vangt wederom bot, gen nieuwe rechters in zijn strafzaak
Visser vangt wederom bot, gen nieuwe rechters in zijn strafzaak © RTV Oost
Geen enkel lid van de familie Visser uit Gorssel krijgt nieuwe rechters in hun hoger beroepszaak. Dat heeft de zogenoemde wrakingskamer besloten. Zowel Visser senior en junior, plus de verdachte dochter, deden afgelopen weken zogenoemde wrakingsverzoeken. Ze vonden de rechters van het gerechtshof vooringenomen.
Visser senior, oud- eigenaar van de inmiddels gefailleerde Deventer kantorenreus Eurocommerce, deed zelfs twee keer een wrakingsverzoek. Volgens justitie lijkt het handelen van de familie verdacht veel op "obstructie van de rechtsgang." Zes jaar geleden werd Visser tot jaren cel veroordeeld voor faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Met telkens nieuwe verzoeken, probeert de familie volgens justitie een veroordeling in hoger beroep zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven.

Strafeis

Tegen Visser senior werd vorige week vier jaar en drie maanden cel geëist. Een pleidooi met zijn kant van het verhaal kon niet worden gehouden, omdat zijn advocaat er niet was. Na een korte schorsing vroeg Visser senior om nieuwe rechters. “Ik kan mijzelf niet verdedigen zonder advocaat. Mijn recht op een eerlijk proces wordt mij ontnomen,” sprak de voormalig topman van het Deventer vastgoedconcern Eurocommerce.

Alles voor een euro

Visser senior wordt verdacht van faillissementsfraude. Volgens justitie heeft hij in het zicht van het faillissement van zijn ooit zo florerende vastgoedconcern Eurocommerce dure zaken aan de boedel van het bedrijf onttrokken.
Zo zou hij onder meer een ranch met toppaarden aan zijn zoon hebben gegeven en zou hij hotel-restaurant De Roskam in Gorssel aan zijn dochter hebben verkocht voor een euro. De kapitale villa van de familie werd op naam van Vissers vrouw gezet.
Ook zou hij valsheid in geschrifte hebben gepleegd, omdat hij met valse handtekeningen geld probeerde los te krijgen. Na het faillissement bleven verschillende banken achter met een gat van honderden miljoenen euro's.

Cel

Visser senior werd in 2016 tot 3,5 jaar celstraf veroordeeld, zijn zoon kreeg een jaar celstraf opgelegd. Die laatste vroeg in hoger beroep ook om nieuwe rechters, omdat hij ze vooringenomen vond.
Het hoger beroep tegen de familie loopt dus al zes jaar. Het gezin versleet in die tijd meerdere advocaten.

Sjoemelen

Ook zijn dochter heeft tevergeefs gevraagd om andere rechters, nadat haar advocate er de brui aan had gegeven. Vissers vrouw kwam eerder niet opdagen voor haar rechtszitting, omdat ze volgens haar raadsman last heeft van gezondheidsklachten. De vrouw en dochter werden eerder vrijgesproken, maar worden nu verdacht van sjoemelen met grote geldbedragen.
Morgen is er een laatste dag gepland in de strafzaak tegen de Vissers. Het is nog een grote vraag hoe die zal verlopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.