Nieuws

Inzameling voor 'zonzieke' Suus (5) overtreft stoutste verwachtingen: ruim 13 mille

De vijfjarige Suus, die niet tegen de zon kan, met moeder José
De vijfjarige Suus, die niet tegen de zon kan, met moeder José © RTV Oost / Robert Jansema
De opbrengst van de inzamelingsdag voor de 'zonzieke' Suus (5) uit Daarlerveen overtreft de stoutste verwachtingen. Behalve geld voor een overkapping voor Suus is er ook nog voldoende geld voor de bouw van een pannakooi op het schoolplein. En zelfs daarna blijft er nog wat over... "Fantastisch, wát een geld", aldus José, de gelukkige moeder van Suus.
RTV Oost schreef eerder al dat Suus lijdt aan de uiterst zeldzame ziekte EPP (erytropoïetische protoporfyrie), waardoor ze niet tegen zonlicht kan. Wordt ze er onverhoopt toch aan blootgesteld, dan wordt ze binnen de kortste keren doodziek. Vandaar dat ze op zonrijke dagen meestal met handschoentjes en een hoed rondloopt.
Daarop werd vorige week vrijdag op haar school, de protestants-christelijke basisschool De Veenbrug, een grootscheepse inzamelingsdag gehouden. Met de opbrengst ervan was het de bedoeling op het school een overkapping te maken, waar Suus samen met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen.

'Trots op'

Zoals gemeld leverde alleen al de sponsorloop circa 8.000 euro op. Nu de balans is opgemaakt van de overige activiteiten blijkt dat de actiedag goed was voor in totaal 13.500 euro.
"Een supermooi bedrag, waar we als dorps samen trots op mogen zijn", aldus een vertegenwoordiger van de Ondernemingsraad van de school.
Behalve de overkapping krijgt de school nu ook een pannakooi voor voetballende scholiertjes.
Omdat het bedrag hoger is uitgevallen, gaat de OR opnieuw met de familie in gesprek over wat er met de rest van het geld gaat gebeuren. "We hebben nog geen idee over de bestemming", zegt moeder José. "Daarover moeten we binnenkort maar eens rond de tafel om het erover te hebben. Deze geweldige opbrengst overvalt ons ook."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.