Betaald voetbal

Mats Wieffer definitief naar Feyenoord: "Klaar voor volgende stap"

Mats Wieffer
Mats Wieffer © Orange Pictures
Mats Wieffer is speler van Feyenoord. De Bornse middenvelder tekende vandaag een contract tot medio 2026 in de Rottermdase Kuip.
Gisteren werd bekend dat Wieffer in de belangstelling stond bij de nummer drie van Nederland, en vandaag is de transfer dus al afgerond. De middenvelder komt over van plaatsgenoot Excelsior, waarmee hij vorige maand promoveerde naar de Eredivisie.

Klaar voor volgende stap

De 22-jarige Wieffer speelde eerder in de jeugd bij NEO en Twente, maar kon daar niet doorbreken en vertrok naar Excelsior. "Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een volgende stap en dan is het extra mooi dat een grote club als Feyenoord zich voor je meldt. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik naar Feyenoord wilde. Nu ik hier ben ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik hier ook hoor."

Uit juiste hout

Technisch directeur Frank Arnesen over de nieuwkomer: "‘Mats is een jonge maar zeer solide middenvelder die we al een poosje in de gaten houden. Hij heeft afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen. Dat vertrouwen hebben we zeker."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.