Nieuws

Hengelose kindermisbruikverdachten aangehouden in Ecuador

Lesley L. kort na zijn aanhouding
Lesley L. kort na zijn aanhouding © Justitie Ecuador
Marthijn U. (50), boegbeeld van de verboden pedovereniging Martijn, en zijn partner Lesley L. (34) zijn bij een grote politieactie in Ecuador opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van jonge kinderen. De arrestatie van het stel, dat tot voor kort in Hengelo woonde, is bevestigd door de Nederlandse organisatie Free a Girl.
Marthijn U. is gisteravond even voor middernacht onze tijd aangehouden op het vliegveld van Ecuador. De politie maakte op dat moment al 24 uur jacht op hem. De arrestatie van Lesley L. gebeurde een dag eerder in de kustplaats Canoa, zo is inmiddels bevestigd door de politie van Ecuador. De arrestaties worden ook bevestigd door de Amerikaanse kinderrechtenorganisatie Operation Underground Railroad (O.U.R.).

Misbruikte jongens

In de verblijfplaats van het duo zijn volgens de kinderrechtenorganisaties drie misbruikte jongens, in de leeftijd tussen acht en twaalf jaar, aangetroffen. De kinderen zouden in ruil voor snoep en andere gunsten misbruikt zijn. De arrestaties houden direct verband met de eerdere aanhouding van Nelson M. in Mexico op 5 juni. Free a Girl ontdekte dat Nelson M. voor zijn arrestatie in Ecuador is geweest en speelde die informatie door aan de Ecuadoriaanse autoriteiten.
Met zijn arrestatie is Marthijn U. het tweede pedo-kopstuk dat, op de vlucht voor justitie, in het buitenland is opgepakt. Zijn Hengelose vriend Lesley L. is onlangs in Nederland nog bij verstek veroordeeld voor het produceren van kinderporno.
In onderstaande tweet kondigt de politie in Ecuador de arrestatie van Lesley L. aan.

Duidelijke boodschap

Over de arrestaties binnen wat een internationaal pedo-netwerk blijkt te zijn, zegt Evelien Hölsken van Free a Girl: “Laat deze arrestaties en die van Nelson M. eerder deze maand een duidelijke boodschap zijn voor iedere pedoseksueel die zich schuldig maakt aan kindermisbruik. Ook al denk je het recht te kunnen ontlopen door je te verstoppen in dorpjes aan de andere van de wereld, gerechtigheid zal altijd zegevieren. Je blijft met je handen van kinderen af.”
Marthijn U. en Lesley L. zijn veroordeeld tot celstraffen waartegen ze in hoger beroep zijn gegaan. Het stel kwam groot in het nieuws nadat bij een politieonderzoek naar kindermisbruik in 2020 in de woning van L. in Hengelo seksspeeltjes en een compleet ingerichte kinderkamer werden aangetroffen.

Opluchting

Marcel Jeninga van de ‘Stichting strijd tegen Misbruik’ reageert opgelucht op de arrestaties van het pedo-duo dat in Hengelo voor veel opschudding heeft gezorgd: ,,Ik was al via mijn eigen netwerk op de hoogte gesteld. De misbruikte kinderen in Ecuador kregen snoep voor seks. Ik vind dat zo ranzig. Het is heel erg smerig dat straatarme kinderen op deze manier worden misbruikt. Het toont aan dat deze hele groep rondom pedoclub Martijn roofdieren zijn die nergens voor terugdeinzen. Ik hoop dat ze heel lang achter slot en grendel gaan.’’
Advocaat Sidney Smeets van U. en L. wil vooralsnog niet reageren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.