nieuws

Landschap Overijssel zoekt vrijwilligers voor onderhoud natuur langs Regge

Natuurwerkgroep de Regge is dit weekend begonnen met het kappen van jonge berken langs de Regge tussen Nijverdal en Rijssen. Ze krijgen daarbij hulp van omwonenden. Het weghalen van de jonge boompjes is noodzakelijk om een gevarieerd landschap langs de oevers van de Regge te creëren. Op die manier krijgen tal van nieuwe plant- en diersoorten langs de herstelde meanders van de Regge weer vrij spel.
De Natuurwerkgroep de Regge is in 2014 opgericht en gaat in de aankomende periode vooral aan de slag in het gebied de Veldkamp. De afgelopen jaren is er veel veranderd langs de Regge. Er zijn verschillende meanders aangelegd en langs de rivier vind je bosjes, heggen en bloemrijke hooilanden, maar ook oude elementen zoals boomgaarden, leilindes en elzenbosjes. Bij de Kruidenwijk is een oeverzwaluwwand aangelegd.
Onder druk van recente bezuinigingen is het Landschap Overijssel voor het onderhoud grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. De natuurwerkgroep de Regge voorziet hierin maar kan altijd meer handen gebruiken. Afgelopen zaterdag kreeg de club voor het eerst hulp van een aantal omwonenden van de Regge, die vooral het zicht op de rivier vanuit hun achtertuin willen behouden en verbeteren. Er zijn inmiddels al een paar honderd jonge berken boompjes gerooid of verplaatst. De natuurwerkgroep zorgt ervoor dat de vrijwilligers die meedoen worden voorzien van goed gereedschap.

Wie zin heeft om ook de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom. Zaterdag 7 maart is er opnieuw een natuurwerkdag. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Landschap Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.