Investeerder Gerard Sanderink maakt doorstart failliet Medimate in Enschede mogelijk

Het failliete technologiebedrijf Medimate in Enschede maakt een doorstart. De curator heeft hierover overeenstemming bereikt met CE-Mate B.V.

Dat is een nieuwe vennootschap van oud-bestuurder Steven Staal, oud-medewerkers Stefan Lenk en Erik Karstens, investeerder Gerard Sanderink en Brigitte van Egten. Door de doorstart blijft de wereldwijde technologie voor Twente behouden. Ook de naam Medimate blijft behouden.

Mediamate ging in november vorig jaar failliet. Het bedrijf is een spin-off van de Universiteit Twente en specialiseerde zich in de nanotechnologie met 'labs-on-a-chip'.

Dat is een minuscuul laboratorium dat kan worden gebruikt als thuistest om afwijkingen in de bloedwaarden van onder anderen hart- en nierpatiënten op te sporen. Het lukte Medimate niet om winstgevend te worden. Het faillissement werd aangevraagd omdat zorgverzekeraars Achmea, Agis en De Friesland en andere financiers zich terugtrokken.

De vermogende zakenman uit de Quote 500 Gerard Sanderink draagt de technologie in Twente een warm hart toe. Naast investeringen in volgens hem belangrijke bedrijven, stelt Sanderink ook studiebeurzen beschikbaar voor techniektalenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Medimate Enschede Gerard Sanderink Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren