Nieuws

Marathonuitzending Luttenberg valt niet in de prijzen

Luttenberg verdedigt eer van Overijssel bij de Gouden Pit
Luttenberg verdedigt eer van Overijssel bij de Gouden Pit © RTV Oost/ Stefan Klein Koerkamp
Het dorp Luttenberg is niet uitgeroepen tot Gouden Pit. De titel voor verbindende lokale initiatieven ging naar het Brabantse Oss. De Gouden Pit is vandaag, tijdens de landelijke finale, uitgereikt aan de wijk Ruwaard. De wijkraad maakte daar een bospad aantrekkelijker voor bezoekers door er met spelletjes en uitleg een heksenpad van te maken. Ruwaard trok zo een lange neus naar Luttenberg, dat met marathonuitzendingen tijdens de corona-lockdowns aan de landelijke finale meedeed.
Luttenbergers vol verwachting met busje naar finale Amersfoort
Toch wel een beetje een kater voor de Luttenbergers. Ze stonden vandaag met een -naar eigen zeggen- onderscheidend marktkraampje tussen alle andere kraampjes in Amersfoort. Waar bij andere kernen zaken als bijenhotels en speeltoestellen werden uitgevent als verbindende factoren in de lokale gemeenschap, vroeg Luttenberg juist aandacht voor verbinding die niet meteen tastbaar is: marathonuitzendingen op radio en tv om dorpelingen een hart onder de riem te steken tijdens de corona-lockdowns.
Er werden twee marathonuitzendingen georganiseerd en dat werd op handen gedragen in Luttenberg.
Project 'Samen Sterk' verbond Luttenberg tijdens lockdown
Kern met Pit draait om burgerinitiatieven waarbij projecten worden opgezet die ten goede komen aan de omgeving. Uit honderden burgerinitiatieven koos elke provincie op 22 januari een winnaar, die vandaag naar Amersfoort trokken voor de Gouden Pit. Tijdens de landelijke finale was Luttenberg aanwezig met een kraampje waar onder meer live muziek werd uitgezonden en waar werd gezongen.
Luttenbergpromotie uit onverwachte hoek: Annemarie Jorritsma zingt uit volle borst bij het kraampje Luttenberg
Luttenbergpromotie uit onverwachte hoek: Annemarie Jorritsma zingt uit volle borst bij het kraampje Luttenberg © RTV Oost / Stefan Klein Koerkamp

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.