Overige sporten

Eenkhoorn rijdt zich met nationale titel in de boeken: "Echt een eer"

Pascal Eenkhoorn zegeviert op de VAM-berg
Pascal Eenkhoorn zegeviert op de VAM-berg © ANP Foto
Een jaar lang is hij de trotse drager van de Nederlandse kampioenstrui. Pascal Eenkhoorn besefte gisteren kort na de finish al hoeveel waarde zijn vijfde zege als wielerprof had. "Het is echt een eer, nu maak ik ook deel uit van de Nederlandse wielergeschiedenis", vertelde de 25-jarige renner uit Genemuiden na het veroveren van de nationale titel op de weg.
In een sprint á deux versloeg Eenkhoorn overtuigend zijn medevluchter Daan Hoole op de VAM-berg in Drenthe. "Als je met zijn tweeën voorop rijdt dan voel je meestal wel hoe de verhoudingen zijn", vertelde de winnaar bij de NOS. "Daan zei al een keer dat ik langere kopbeurten moest doen. Dat gaf wel aan dat hij aan zijn limiet zat. Ik ben gewoon redelijk snel, helemaal op deze aankomst. Toen kon ik het afmaken."

Tactische koers

Het tweetal was een kilometer of 25 voor de streep weggereden uit een kopgroep. Eenkhoorn was achter aanvaller Hoole aangegaan en kreeg blijkbaar de goedkeuring van de ploegleiding. "Het is mooi om het dan af te ronden. Het was zoals altijd een tactische koers. Tot wij voorop kwamen. Toen was het gewoon hard doorrijden naar de finish."

Onverwacht

"Gaaf" en "een beetje onverwacht" noemde hij zijn zege op de VAM-berg, waar hij ploeggenoot Timo Roosen als Nederlands kampioen afloste. Zo bleef de titel bij de ploeg met zoals al jaren een numeriek overwicht. "Er wordt op een NK altijd naar ons gekeken. Dat is soms lastig, maar je kunt het overtal ook gewoon uitspelen."
Het podium van het Nederlands kampioenschap op de weg
Het podium van het Nederlands kampioenschap op de weg © ANP Foto

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.