nieuws

CDA Reest en Wieden: hoofdkantoor waterschap niet in Zwolle maar in Meppel

Gebouw van Groot Salland in Zwolle
Gebouw van Groot Salland in Zwolle © Google Streetview
Het hoofdkantoor voor het nieuwe fusiewaterschap Groot Salland en Reest en Wieden moet in Meppel komen. Dat zegt het CDA Reest en Wieden. Het CDA is één van de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen op 18 maart.
Volgens lijsttrekker Lammers ligt Meppel het centraalst in het nieuwe gebied van het waterschap, dat reikt van Deventer tot Assen.

Bereikbaarheid

Daarnaast is het huidige kantoor dichtbij het station en aan de A32 goed bereikbaar. Dat is niet zozeer van belang voor mensen die in het gebied van het waterschap wonen maar meer voor de medewerkers.
Die moeten op een makkelijke manier hun werk bereiken en op ene makkelijke manier naar de plekken kunnen waar ze hun werk moeten doen. Het kantoor van Groot-Salland in Zwolle ligt naast het ziekenhuis, ver van het station en niet pal aan de A28.  

Werkgelegenheid

Minstens zo belangrijk vindt Lammers de werkgelegenheid. Bij het fusiewaterschap werken toch zo'n 500 a 600 mensen. Drenthe wil niet weer een belangrijke werkgever kwijtraken. Drenthe heeft de afgelopen jaren te maken gehad met het vertrek van belangrijke bedrijven.
Inwoners van het gebied van de waterschappen Groot-Salland en Reest en Wieden gaan 18 maart naar de stembus om een nieuw waterschapsbestuur te kiezen. De fusie krijgt op 1 januari zijn beslag. Volgens Lammers mag de fusie de mensen in het gebied niet onnodig op kosten jagen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.