Betaald voetbal

PEC Zwolle heeft degradatiekater weggespoeld: "Nu zo snel mogelijk promoveren"

Supporters van PEC Zwolle begroeten de selectie met veel fakkels
Supporters van PEC Zwolle begroeten de selectie met veel fakkels © Orange Pictures
PEC Zwolle is vanochtend gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De kater van de degradatie lijkt weggespoeld, bij zowel de fans als bij de selectie.
Toen de spelers vanochtend rond elf uur het veld van het MAC3PARK stadion betraden, werden ze door de supporters onthaald met een muur van vuurwerk. Eerder deze week maakte de club al bekend dat er al bijna 8200 seizoenkaarten zijn verkocht, meer dan vorig seizoen. De fans laten de club dus allerminst in de steek, nu PEC Zwolle voor het eerst sinds 2012 weer in de Eerste Divisie uitkomt.
PEC Zwolle is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het sentiment is een stuk beter dan een maand geleden rondom de degradatie.

Rouwproces

En ook aanvoerder Bram van Polen heeft de teleurstelling van afgelopen seizoen achter zich gelaten: "De degradatie kwam echt wel even aan. Het was een soort rouwproces, zonder het te groot te willen maken, want er is niemand overleden. Maar het heeft wel een behoorlijke impact. Op de club, op medewerkers, op supporters en ook op spelers. Maar het is gebeurd. Zand erover en nu moeten we weer doen waar we voor betaald worden en zo snel mogelijk proberen te promoveren."
PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen: "We willen zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Dat is het mooiste podium op op te spelen."
De captain, die aan zijn zestiende seizoen gaat beginnen, constateert ook dat de rust in de club weer wat lijkt te zijn teruggekeerd. "Qua gevoel is het echt wel weer een stuk beter dan aan het einde van vorig seizoen. Niet eens zozeer op het veld, maar met name bovenin de club. En het feit dat de supporters hun seizoenkaarten zo massaal verlengen, dat is een teken dat ze er wel vertrouwen in hebben. En dat gevoel hebben wij ook, dus daar gaan we vol voor. "

Mooie competitie

Het doel is uiteraard om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. "Dat zal niet meevallen", weet trainer Dick Schreuder. "We zullen er alles aan proberen te doen om er een goed jaar van te maken. Er zijn een heleboel andere clubs die dat ook willen, maar des te mooier dat de competitie wordt."
Bram van Polen en Bart van Hintum praten bij
Bram van Polen en Bart van Hintum praten bij © Orange Pictures

Vier nieuwelingen

Een waslijst aan spelers is deze zomer vertrokken uit de provinciehoofdstad. Tot op heden zijn er vier spelers voor teruggekomen: Bart van Hintum, Lennart Thy, Jordy Tutuarima en Younes Taha. Met name voorin en op het middenveld wil PEC Zwolle nog wat spelers aantrekken. Een vervanger voor verdediger Siemen Voet heeft vooralsnog geen prioriteit.
PEC Zwolle wil dit seizoen gaan werken met een relatief kleine selectie, maar zaterdag stonden er zo'n dertig spelers op het veld. Enkele talenten uit PEC Zwolle onder 21 trainen voorlopig mee en er waren wat proefspelers te gast. Wie het zijn, wilde PEC Zwolle niet bekendmaken.
De eerste oefenwedstrijd van PEC is volgende week zaterdag. Op het terrein van vv Dirkshorn in Noord-Holland is AZ de tegenstander.
PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder heet bijgetekend na de degradatie: "Het doet de staf en de spelers enorm goed om te zien dat er zoveel seizoenkaarten zijn verkocht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.