Betaald voetbal

PEC Zwolle-directeur Boudesteyn verwacht Van den Belt te behouden: "Dicht bij contractverlenging"

Thomas van den Belt blijft PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk trouw
Thomas van den Belt blijft PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk trouw © Orange Pictures
Het MAC3Park Stadion opende vandaag de deuren voor de eerste training van PEC Zwolle. Het doel van de degradant is voor dit seizoen op voorhand duidelijk: promoveren en terugkeren naar de Eredivisie. Marcel Boudesteyn, sinds kort technisch directeur in de provinciehoofdstad, weet wat van hem, de staf en selectie wordt verwacht.
"De doelstelling is zoveel mogelijk wedstrijden winnen en zo goed mogelijk spelen. En uiteindelijk hopen we dat daaruit een promotie volgt", schetst hij na afloop van de eerste training. "Alles is erop gericht om het zo goed mogelijk te doen. Maar we zijn een van de acht ploegen, geloof ik", doelt hij op de pittige concurrentie in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is misschien wel makkelijker om dit seizoen in de Eredivisie te blijven dan uit de eerste divisie te promoveren."

Te weinig doelpunten

Met de komst van Bart van Hintum, Lennart Thy, Jordy Tutuarima en Younes Taha heeft de club inmiddels een begin gemaakt om de leegloop aan spelers op te vangen. "We kijken vooral waar we tekort kwamen de afgelopen jaren. Het is goed waarneembaar dat we te weinig scoorden", vervolgt Boudesteyn. "Daar proberen we te repareren. Er zijn geloof ik veertien spelers weggegaan. We hebben met Thy, van Hintum en Tutuarima drie goede ervaren spelers gehaald. Dus de eerste slag is er, maar we zijn nog niet klaar. We willen nog een tweede slag slaan."

Nieuwe spelers op komst

Boudesteyn hoopt zijn selectie nog in de aanvalslinie te versterken en ook is hij op zoek naar creativiteit op het middenveld. "Het gaat goed met de zoektocht. Soms kan je gelijk toeslaan en dan doen we dat. Maar we hebben ook veel concurrentie, dus soms lukt het niet. Er liggen mooie dingen in de week en ik hoop daar de komende weken definitief een 'ja' op te krijgen. Is dat niet zo, dan zoeken we verder. We hebben nog even de tijd."
Spits Lennart Thy werd onlangs tot 2025 vastgelegd door PEC Zwolle
Spits Lennart Thy werd onlangs tot 2025 vastgelegd door PEC Zwolle © Orange Pictures

Van den Belt

Over Thomas van den Belt, die in de belangstelling staat van SC Cambuur, is Boudesteyn duidelijk. "Die gaat niet weg, dat kan ik wel beloven. We zijn heel dicht bij een definitieve contractverlenging. De laatste plooien worden gladgestreken, dus ik hoop dat de komende week meer bekend wordt."

Andere pet

Zelf maakte Boudesteyn onlangs een interne transfer. Na het vertrek van Mike Willems werd hij de technische man bij PEC Zwolle, terwijl hij in de maanden daarvoor de functie van algemeen directeur bekleedde. "Ze hebben me gevraagd of ik de switch naar technisch directeur wilde maken. Daar moest ik even over nadenken en uiteindelijk heb ik ingestemd."
De voornaamste reden voor de wisseling van functie is dat trainer Dick Schreuder behouden blijft voor PEC Zwolle (contract verlengd tot 2025). "Dat hij hier blijft, heeft voor mij de doorslag gegeven. Dus daarom heb ik alsnog ingestemd", aldus Boudesteyn.
Marcel Boudesteyn blij met nieuwe functie: "Het bevalt goed, erg druk in deze periode"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.