Betaald voetbal

Ook Go Ahead Eagles in dubbele cijfers in eerste oefenduel bij Terwolde: 1-15

Go Ahead Eagles haalde de dubbele cijfers tegen Terwolde
Go Ahead Eagles haalde de dubbele cijfers tegen Terwolde © Go Ahead Eagles/Erik Pasman
Go Ahead Eagles heeft vanavond, net als FC Twente eerder op de dag, de dubbele cijfers gehaald in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vijfdeklasser Terwolde werd op eigen veld op een 15-1 nederlaag getrakteerd.
De nieuwe trainer René Hake zette veel jonge namen aan de aftrap. Zo was er plek voor Sven Jansen, Jahnoah Markelo, Robbin Weijenberg, Pim Saathof, Milan Berenschot, Luca Nikolai en Gijs Steinfelder. Iets bekendere namen waren die van Evert Linthorst, Aventis Aventisian, Justin Bakker en Philippe Rommens.

Vijf voor rust

In de eerste tien minuten kwam de Deventer ploeg nog niet tot scoren, maar daarna zorgden Markelo, Linthorst (2), Rommens en Weijenberg voor de overige treffers voor Go Ahead in de eerste helft. Tussendoor maakte Max van Gerrevink de 1-3 namens de thuisploeg. De ruststand was dus 1-5.

Nieuwe ploeg

Na de pauze kwamen er bij Go Ahead elf nieuwe namen het veld op. Daarbij enkele oude bekenden en ook nieuwkomers Jeffrey de Lange, José Fontán, Bobby Adekanye, Xander Blomme en Finn Stokkers. Adekanye was binnen vijf minuten trefzeker voor zijn nieuwe werkgever. Daarna liep de score via Martijn Berden, Stokkers (2), jeugdspeler Stan ter Haar (2), Isac Lidberg (2), Semir Ozturk (die een paar minuten daarvoor was ingevallen) en Jay Idzes op naar de uiteindelijke 1-15.

Programma

Woensdag oefent Go Ahead alweer. Dan is op hetzelfde veld in Terwolde het Griekse PAOK Saloniki de tegenstander. Bekijk hier de volledige voorbereiding van de vier clubs uit het betaald voetbal in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.