Nieuws

Blinkend chroom en pruttelende trekkers tijdens Oldtimerdag Saasveld

Blinkend chroom op Oldtimerdag Saasveld
Blinkend chroom op Oldtimerdag Saasveld © RTV Oost
500 voertuigen, 2500 bezoekers en een prima weertje. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde Oldtimerdag in Saasveld. Na twee jaar afwezigheid vanwege corona mocht het internationale evenement eindelijk weer eens doorgaan.
Het chroom van de oldtimers is voor de gelegenheid nog eens extra opgepoetst en staat te blinken in de zon. De oude trekkers rijden één voor één pruttelend het terrein op en parkeren in een strakke rechte rij.
De trekkers staan netjes op een rij
De trekkers staan netjes op een rij © RTV Oost
Het was vanochtend meteen druk op het evenemententerrein in Saasveld waar de Oldtimerclub alles uit de kast haalde om een gevarieerd aanbod te showen. "Wij hebben hier heel veel oude trekkers, maar ook aardig wat oldtimer auto's en brommers. Op die manier trekken wij een breed publiek", zegt voorzitter Jan Wolbert van Oldtimerclub Saasveld.
Bekijk hier de videoreportage van de Oldtimerdag Saasveld:
Blinkend chroom en pruttelende trekkers tijdens Oldtimerdag in Saasveld
Onder het publiek lopen ook veel verzamelaars of eigenaren van een oldtimer. "Kijk, op deze trekker heb ik nog gereden", zegt een wat oudere man terwijl hij naar een kleine trekker uit de jaren '50 wijst. "Dat is ook de reden dat ik hier kom. Om de trekkers te zien die ik zelf nog heb gehad of op gereden heb".
Een 'Amerikaanse Mercedes' met prachtig interieur
Een 'Amerikaanse Mercedes' met prachtig interieur © RTV Oost
Liefhebbers van trekkers en oldtimers halen hun hart op in Saasveld. Van een Amerikaanse Mercedes tot een Rolls Royce of een knalrode Corvette. Bij sommigen loopt het water in de mond om er zelf één te bezitten. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar op een dag als vandaag kun je er wel voor even één aanraken.
Veel belangstelling voor de Oldtimers
Veel belangstelling voor de Oldtimers © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.