Amateurvoetbal

Veerkrachtig Heino promoveert naar Vierde Divisie dankzij indrukwekkende comeback

Heino speelt met ingang van komend seizoen in de Vierde Divisie. In de finale van de nacompetitie wist de club uit Overijssel zondagmiddag promotie veilig te stellen. Na een indrukwekkende comeback werd AGB in Lelystad met 4-2 verslagen.
De Amsterdammers zorgden voor de meeste dreiging in de openingsfase en dat resulteerde in een vroeg doelpunt. Na een flitsende aanval belandde de bal bij Mitchell Teuns, die beheerst de 1-0 achter Heino-doelman Kevin Reimink schoot. Amghar el Yettefti vergrootte daarna de zorgen voor Heino door AGB op een 2-0 voorsprong te zetten.
Heino rechtte vervolgens de rug door op slag van rust de aansluitingstreffer aan te tekenen. Met een belangrijke intikker leidde Marius Deckers de comeback van Heino in: 2-1.
Samenvatting AGB - Heino

Heino kantelt duel

Direct aan het begin van de tweede helft kwam de formatie van trainer Martijn de Vogel op gelijke hoogte. Tim Leferink kopte Heino weer naast AGB: 2-2. De Overijsselse eersteklasser rook bloed en ging er vervolgens op en over. Jesse Kruiper bracht zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Dankzij een kapitale fout van de AGB-doelman zat Heino daarna op rozen. Stan Heetkamp profiteerde van het slippertje door eenvoudig de beslissende 4-2 binnen te schuiven.

Promotie

Zes minuten voor tijd werd de wedstrijd nog tien minuten stilgelegd na aanhoudende opmerkingen van de aanhang van AGB, aan het adres van de assistent-scheidsrechter. Het mocht de pret en euforie uiteindelijk niet drukken, want na de hervatting hield Heino achterin de rijen gesloten, bleef het bij 4-2 en promoveert de club zodoende naar de Vierde Divisie.
Bekijk het gehele duel hieronder terug:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.