nieuws

10.000 kilo staal voor 'Schipper mag ik ook eens varen?' Zwolle, verbouwing schip in volle gang

Schipper mag ik ook eens varen?
Schipper mag ik ook eens varen? © www.schippermagikookeensvaren.nl
Een enorme verrassing voor de stichting 'Schipper mag ik ook eens varen?' uit Zwolle. De stichting heeft van Scheepswerf Poppen uit Zwartsluis en de Antwerpse Staal Service ruim 10.000 kilo plaatmateriaal voor het schip gekregen. De eerste plaat is inmiddels ook al aan het schip bevestigd.
De stichting is het schip aan het verbouwen om het daarna te gebruiken voor meerdaagse vaartochten met mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Het schip ligt sinds twee weken in de scheepswerf Bodewes in Hasselt en inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden zo goed als afgerond. Gisteren werden de platen, gratis en voor niets, afgeleverd bij de werf en nu kan dus worden begonnen met het opbouwen van het schip.
Vorig jaar was al een aantal keren contact geweest tussen de stichting en Poppen over de benodigde platen. Vorige week werden de maten doorgegeven die nodig waren voor de opbouw van het schip, maar die hoeveelheid bleek een stuk groter dan Poppen had gedacht. In overleg met leverancier Antwerpse Staal Service is uiteindelijk afgesproken de staalplaten als donatie voor het goede doel te leveren, waarna de platen naar Hasselt werden gebracht.
Dit jaar en volgend jaar wordt hard gewerkt om het schip vaarklaar te maken. Wanneer de eerste reis met gasten vertrekt is nog onduidelijk, maar er is nu al veel animo om met het schip op reis te gaan aldus de stichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.