Nieuws

Promotie VV Heino mondt uit in dorpsfeest: “En we zijn voor niemand bang”

In de kantine werden de doelpunten nog eens rustig terug gekeken
In de kantine werden de doelpunten nog eens rustig terug gekeken © Mart Gombert
Historie, dat werd er zondagmiddag geschreven door de spelers van het eerste elftal van VV Heino. Voor het eerst in de geschiedenis van de club promoveerde het vlaggenschip van de club naar de Hoofdklasse.
Na een royaal onthaal van het eerste team op het sportpark, werd het feest koninklijk voortgezet: een rondrit in een open bus door het dorp volgde. Dezelfde bus waarin de koninklijke familie op Koninginnedag in 2009 door Apeldoorn werd gereden.
VV Heino promoveert

'Dit is toch prachtig?'

Tijdens de rondrit staat Robin Dijk vanaf de stoep trots naar de mannen in de bus te kijken. “Ik denk dat ik 70 tot 80 procent van die gasten in de jeugd heb gehad. Dit is toch prachtig?”
Terwijl de groene rookwolken optrekken trekt de open bus verder door het dorp. “Ik heb al die jongens groot zien worden. Dat is echt prachtig, prachtig!”

Wat een belevenis is dit seizoen zeg'

De rit in de open bus eindigt waar die begon: op het sportpark van VV Heino. “Wat een belevenis is dit seizoen zeg”, bekent voorzitter Arjen Stegeman. “Ongelooflijk.”
“Ik denk dat dit een team is dat echt staat als team. Aan alle fronten worden ze sterker. Als iemand geblesseerd raakt, dan pakt iemand anders die positie weer op. Het is een fantastisch team.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.