Nieuws

Ook energietoeslag voor inwoners vlak boven inkomensgrens in Olst-Wijhe

Olst-Wijhe keert ook energietoeslag uit aan inwoners met inkomen vlak boven de norm
Olst-Wijhe keert ook energietoeslag uit aan inwoners met inkomen vlak boven de norm © Getty Images
Gemeente Olst-Wijhe keert nu ook energietoeslag uit aan inwoners met een inkomen net boven 120 procent van de bijstandsnorm. Dit betekent dat ook zij eenmalig een bedrag kunnen vragen. Reden is dat inwoners met een inkomen net boven de norm ook moeite hebben met het betalen van hun energielasten, zegt de gemeente in een persbericht.
De hoogte van het bedrag verschilt. Iedereen die onder de 120 procentnorm zit, krijgt negenhonderd euro. Bij wie er net boven zit, wordt het verschil verrekend met de negenhonderd euro. Oftewel: wie honderd euro meer dan de norm verdient, krijgt acchthonderd euro. Wie tweehonderd euro meer verdient, krijgt zevenhonderd euro.

Wanneer recht op toeslag?

Voor alleenstaanden die de AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt, is de nieuwe grens 1.394,54 euro. Voor alleenstaande inwoners die AOW-leeftijd al wél hebben bereikt, is de grens 1.532,89 euro. Ben je samenwonend en heb je de AOW-leeftijd niet bereikt? Dan is de grens 1.9827,92, voor stellen die de AOW-leeftijd wél hebben bereikt is de grens 2.022,49 euro. Kijk hier voor een compleet overzicht.
Inwoners die de afgelopen weken waren afgewezen omdat ze te veel inkomen hadden maar nu wél binnen de norm vallen, krijgen de tegemoetkoming automatisch. Inwoners die nog geen aanvraag hebben gedaan, kunnen dit hier doen tot en met 31 oktober van dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.