Nieuws

Nieuwleusen heeft een 'excellente' middelbare school

Agnieten College Nieuwleusen is excellente school
Agnieten College Nieuwleusen is excellente school © RTV Oost\Chantal Everaardt
De school heeft bijna driehonderd leerlingen, ligt centraal in het dorp Nieuwleusen en mag zich vanaf vandaag 'excellente school' noemen voor de afdeling VMBO. Het is de enige school in Overijssel die vandaag die eer te beurt valt. De Inspectie van het Onderwijs heeft vastgesteld dat op het onderdeel 'persoonlijke aanpak' het Agnieten College zeer hoog scoort.
Directeur Tineke Meijerink vindt het een hele eer. "Er is vastgesteld dat ons onderwijs van uitzonderlijk hoge kwaliteit is, op het profiel van de persoonlijke aanpak. Daar zijn wij ontzettend trots op, op de docenten en het team en uiteraard op onze leerlingen. Je krijgt dit predicaat op een onderdeel en hoewel het officieel is voor de afdeling VMBO/TL is deze aanpak door onze hele school te merken, ook op de havo en vwo stromingen. Docenten kennen alle leerlingen, weten wat er speelt en andersom en daar passen we ons onderwijs en begeleiding op aan."

Kracht

Dat de school eigenlijk nu al uit zijn voegen barst is mede door deze persoonlijke aanpak denkt Meijerink. "Het is onze kracht. Heel bijzonder dat eerst leerlingen uit vooral Nieuwleusen voor ons onderwijs kozen, nu merk je dat leerlingen ook uit Dalfsen, Staphorst en Rouveen komen. Het is waar dat wij ruimtegebrek hebben. We hebben op loopafstand al een kleine dependance en voor komend jaar hebben we nog een lokaal nodig. Bij de bouw is gezegd dat er altijd een verdieping bovenop kan, misschien moeten we daar ooit naartoe."
tekst gaat verder onder de video
Agnieten College Nieuwleusen is excellente school

Aandacht

Voor leerling Stijn Hokse is het een fijne school. "Je merkt dat als er wat is je makkelijk naar een leraar toestapt. Ze kennen je, weten wat er is en helpen je ook. Die persoonlijke aandacht is heel fijn." Ook voor de ouderraad is de erkenning een bevestiging van hoe zij het ervaren zegt Petra Durieux. "Ik heb twee kinderen op deze school, ze vinden het hier fijn. Het is klein en dat merk je. De aandacht is er, als er een keer iets speelt dan weten docenten dit."
Het predicaat is niet vrijblijvend zegt directeur Tineke Meijerink, de bedoeling is dat de school actief uitdraagt naar andere scholen hoe het Agnieten College die 'persoonlijke aanpak' vormgeeft, als een soort voorbeeldfunctie.
Op onderstaande kaartje is te zien welke scholen zich vanaf vandaag excellente school mogen noemen. Het Agnieten College in Neuwleusen is de enige school in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.