Nieuws

Ook maatregelen op 'dodenweg' N50 tussen Kampen en Ramspol

Archiefbeeld van ongeval op de N50 tussen Kampen en Emmeloord
Archiefbeeld van ongeval op de N50 tussen Kampen en Emmeloord © ANP
Er wordt 19 miljoen euro extra uitgetrokken om de N50 tussen Kampen en Ramspol, op de grens met Flevoland, aan te pakken. De N-weg, die bekendstaat als 'dodenweg', krijgt een fysieke rijbaanscheiding. Het geld komt bovenop de maatregelen die minister Harbers vorige week al aankondigde.
De N50 tussen Kampen en Ramspol wordt verbreed zodat er een fysieke rijrichtingscheiding komt, meldt minister Harbers vanochtend. Op de weg is het risico op een ongeval 'bovengemiddeld', blijkt uit cijfers.
Vorige week werd duidelijk dat de maximumsnelheid op de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid omlaag gaat, van 100 naar 80 kilometer per uur. Daarnaast komt er op het traject een fysieke rijbaanscheiding om frontale botsingen te voorkomen. Het traject van Kampen naar Flevoland wordt nu dus ook aangepakt.

N36

Samen met de N36 staat de N50 bovenaan het prioriteitenlijstje van de minister. Uit een analyse blijkt dat de N-wegen tot de gevaarlijkste van Nederland behoren. Voor de N36 trekt minister Harbers 115 miljoen euro uit. Een fysieke rijrichtingsscheiding wordt daarbij het uitgangspunt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.