nieuws

Verdachte balkonmoord Enschede voorlopig vrijgelaten

De Enschedeër die vorig jaar tot 9 jaar cel veroordeeld werd voor de zogenoemde balkonmoord, wordt in hoger beroep voorlopig vrijgelaten. Volgens de rechters is het vooralsnog niet zeker dat de man het slachtoffer van het balkon in Enschede heeft geduwd en mag hij vanaf morgen het verdere verloop van het proces op vrije voeten afwachten.
Eind juli werd de man uit Enschede tot 9 jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte het bewezen dat de 37-jarige man zijn partner, de 17-jarige Stefano Eikenaar uit Enschede, van een balkon op de derde verdieping duwde. Dat gebeurde begin 2013 bij een ruzie in hun woning aan het Van Heekplein. Beide mannen zouden op dat moment onder invloed zijn van drugs en drank.
De veroordeelde Enschedeër heeft altijd gezegd dat hij zijn vriend juist heeft geprobeerd naar binnen te trekken. Tijdens een worsteling zou het slachtoffer over de reling zijn gevallen. Eind mei gaat het hoger beroep verder. Tot die tijd hoeft de man in elk geval niet terug naar de gevangenis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.